Jídelní lístek

Dobroty z věžičky

Donjon burger

Pokud může použít maso z vlastního chovu, je zbytečné řešit otázku, zdá to bude hovězí, vepřové a nebo kombinace obou. Základní předpoklad u mas kupovaných v řeznictví je umlet si všechno doma vlastnoručně na mlýnku a v žádném případě nekupovat polotovary (mleté nebo dokonce už i kořeněné).

Maso z grilu

Chcete zkusit něco jiného než kuřecí křídla a nebo zamraženou makrelu? Nebojte se vepřové krkovice a nebo čerstvého pstruha. Oba pokrmy zaručeně nezklamou. Chuť rybího masa podtrhne snítek rozmarýnu, několik plátků sušeného česneku a sůl. Šťavnatá krkovice si v základu vystačí pouze se solí a pepřem.

Langoš

Kvalitní těsto zajistíme přidáním zakysané smetany a vejce. Necháme přes noc kynout v chladničce a druhý den stačí mít jen dobře rozpálenou pánev, pořádně silný česnek se solí na potírání a nejlépe domácí kečup. Je možno dochutit strouhaným sýrem dle vlastního výběru.


Zatočený bramborák

Variace na krkonošský toč plněná kysaným zelím. Základem pro bramborovou placku je vhodný varný druh brambor. Pro správné dochucení se neobejdeme bez kvalitního česneku a voňavé majoránky. Je možno přidat drcený kmín a nebo mleté nové koření.

Plněné placky

Osolenou mouku rozmíchanou se stolním olejem nebo povoleným sádlem spaříme přesně odměřeným množstvím horké vody. Těsto hněteme do hladka, necháme odpočinout a pak vyválíme na sílů stébla. Vykrájené tvary opékáme bez tuku z obou stran na vhodné pánvi a nebo litinové plotýnce. Plníme masovou nebo zeleninovou směsí. Je možno připravit je i na sladko.

Pecařský měšec


Guláš


Zelná polévka v pečivu


Věžičkové pečivo


Dezerty


Zmrzliny


Pro pokračování klikněte v menu na záložku BLOG
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky